Vullingen

Kussengigant zitzak vulmachine tempexkorrels


 

VULLINGEN.

Onze kussens en zitzakken worden in ons magazijn met uitsluitend hoogwaardig materiaal gevuld. Behalve de onderstaande vullingen is het in overleg natuurlijk ook mogelijk om andere vullingen te bestellen.

Alle vullingen zijn zeer ruim voorradig en ook verkrijgbaar om zelf kussens en zitzakken (bij) te vullen.

Zowel voor bedrijven als particulieren is het mogelijk om zitzakken, zelfgemaakte kussens, e.d. te laten vullen of bijvullen.

 

SCHUIMVLOKKEN.

De officiële naam is polyether. Dit materiaal bestaat uit grovere stukjes schuim van verschillende grootte en diverse kleuren.  Een vulling met schuimvlokken is zeer geschikt voor sierkussens met binnenkussen, of voor sierkussens zonder binnenkussen met een stevige hoes. Een kussen dat gevuld is met schuimvlokken voelt compact aan, stevig en toch zacht.

Polyether is ook één van de vullingen die wij leveren in onze voedingskussens.
Schuimvlokken van kussengigant

 

TEMPEXKORRELS.

Ook polystyreen of styromul genoemd. Dit is onze standaardvulling voor zitzakken, dierenkussens, poefs, aankleedkussens, en andere artikelen. Bij het bestellen van een voedingskussen kan men dit materiaal ook kiezen.

Tempex is eigenlijk een isolatiemateriaal dat in de bouw gebruikt wordt. Dat betekent dat het de warmte reflecteert, zodat u of uw huisdier er heerlijk warm op ligt. Een ander voordeel: door de ongelijke grootte van de korrels past de vulling zich aan bij uw lichaam. En tenslotte: de korrels nemen geen vocht op, dus zijn bijzonder geschikt voor baby- en dierenkussens.

Een met tempexkorrels gevulde zitzak is makkelijker in allerlei vormen te zetten dan bv. een kussen dat met schuimvlokken is gevuld.
tempexkorrels van kussengigant

 

EPS-PARELS.

EPS staat voor 'expanded polystyrene'. Het is een hoogwaardig materiaal dat bestaat uit korrels van gelijke grootte, die wat harder/steviger aanvoelen dan tempexkorrels. Dat betekent dat de parels minder snel 'inklinken' dan de tempexkorrels, zodat het langer duurt voordat een vulling met parels bijgevuld moet worden. Op de lange duur maakt dat financieel echter weinig of niets uit, aangezien de parels duurder zijn. Dat is ook de reden waarom wij gekozen hebben voor tempex als standaard- vulling.
EPS-parels van kussengigant

 

MICROPARELS.

 

Dit materiaal is gelijk aan de parels, met dit verschil dat de korrels veel kleiner zijn.

Microparels worden vaak gebruikt in kinderartikelen als knuffels e.d. Evenals tempex en parels nemen ze geen vocht op.
Microparels van kussengigant

 

VEZELBOLLETJES.

Dit is een hoogwaardig polyester materiaal. Het is te vergelijken met de holle vezels/hollowfill die u  vaak in hoofdkussens op bed ziet. Een groot voordeel van vezelbolletjes is, dat ze veel beter wasbaar zijn.

Vezelbolletjes verkopen wij per kilo als kussenvulling. Een kussen met deze vulling voelt zacht aan en veert makkelijk terug.

Deze vulling is ook een keuzemogelijkheid in onze voedingskussens.
Vezelbolletjes van kussengigant